Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pastitsio:
- 500 gr carne vita macinata
- 800 gr rosii maruntite conserva
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 frunze dafin
- un praf nucsoara si scortisoara
- 2 buc cuisoare
- sare, piper
- oregano
- 350 gr paste penne
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- parmezan
- ulei de masline
- sare piper
Mod de preparare:
Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei de masline pana devine transparenta. Adaugam usturoiul, apoi carnea pana prinde culoare. Punem condimentele, frunzele de dafin si apoi sosul de rosii. Lasam la foc mediu spre mic timp de 25-30 minute. Daca scade putin sosul mai adaugam apa. Intre timp punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele. Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita, adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent. Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.Il dam la o parte.Pastele le scurgem de apa si punem jumatate din ele intr-o forma ceramica, apoi peste punem tot sosul de rosii, iar deasuprarestul de paste. Turnam imediat sosul bechamel uniform peste paste, razuim parmezan si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca, apoi servim. A doua zi dupa ce se incalzesc din nou, se taie mult mai frumos, se pot face cu o zi inainte si apoi la frigider, a 2 zi le incalziti la cuptor si le veti putea portiona minunat. Enjoy!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul luckycake.ro
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români