Crema Catalana
Pentru patru portii avem nevoie de: 4 galbenusuri, 600 ml lapte, 2 linguri amidon, coaja de la o lamaie, 150 g zahar, 1 baton de scortisoara,un pliculet de zahar vanilat.
Cum se preparara: Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut. Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore. Inainte de a servi intra in scena arzatorul de la Kitchen Shop: presaram zahar pe toata suprafata cremei si ardem pana se formeaza o crusta frumos colorata.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!