Crema Catalana
Pentru patru portii avem nevoie de: 4 galbenusuri, 600 ml lapte, 2 linguri amidon, coaja de la o lamaie, 150 g zahar, 1 baton de scortisoara,un pliculet de zahar vanilat.
Cum se preparara: Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut. Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore. Inainte de a servi intra in scena arzatorul de la Kitchen Shop: presaram zahar pe toata suprafata cremei si ardem pana se formeaza o crusta frumos colorata.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?