Crema Catalana
Pentru patru portii avem nevoie de: 4 galbenusuri, 600 ml lapte, 2 linguri amidon, coaja de la o lamaie, 150 g zahar, 1 baton de scortisoara,un pliculet de zahar vanilat.
Cum se preparara: Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut. Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore. Inainte de a servi intra in scena arzatorul de la Kitchen Shop: presaram zahar pe toata suprafata cremei si ardem pana se formeaza o crusta frumos colorata.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie