Inspiratie culinara pentru zilele de weekend. Imblanziti zilele reci de iarna cu o supa de ciuperci, apoi treceti la un fel doi cu chiftelute cu susan si o garnitura de legume. Iar pentru a stapani pofta de ceva dulce, recomandam o crema eleganta cu lamaie si scortisoara.

Supa de ciuperci

Totul incepe ca la orice supa, se curata legumele: o jumatate de praz, doi morcovi potriviti, o bucata de telina si una de radacina de patrunjel. Se taie in bucati mari si se baga la fiert cam in 2 litri de apa, timp de 20-30 de minute, la care se mai adauga si doua lingurite de sare + un cub de concentrat de supa de pui.
Cand legumele au fiert, le scoatem si le bagam la blender, impreuna cu cateva linguri de zeama. Dupa ce le-am pasat bine, le varsam inapoi in oala, dam iar la foc mic si adaugam si ciupercile feliate.

Lasam ciupercile sa fiarba vreo 8-10 minute in aceasta supa, dupa care este gata de servit. Se poate adauga si fidea, taietei sau paste de orez, cu crutoane sau simpla. Pofta mare!

supa de ciuperci

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul foodquicklygood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.