Covrigi si paine calde de incalzit maini si suflete pe timpul iernii.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru covrigi cu susan si paine de casa:

  • 200 gr faina de secara
  • 200 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba tip 650
  • 300 gr faina alba tip 405
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 100 ml lapte
  • 550 ml apa
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare covrigi cu susan si paine de casa:

Intr-o cana cu laptele caldut si zaharul punem drojdia si lasam la dospit timp de 10-15 min. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul. Formam apoi 2 paini sau 4 mai mici cum am facut eu acum, asezam in tava pe o foaie de copt si mai lasam la dospit 30-40 min. Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 min (daca sunt mai mari 40-45 min)

Din aluatul acesta eu am facut 4 painici de aprox 300 gr fiecare si 7 covrigi. Pentru covrigi facem 7 suluri si formam covrigii. Ungem cu apa (daca ii vreti sarati atunci cu apa cu sare) si punem semintele de susan. Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 min.

Mie imi place la paine mai mult coaja decat miezul de aceea acesti covrigi au fost minunati. Si pt ca nu i-am facut sarati am putut sa ii mananc cu miere.

covrigi si paine de casa

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Covrigi cu susan si paine de casa.