Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru covrigi cu susan si paine de casa:
- 200 gr faina de secara
- 200 gr faina neagra
- 300 gr faina alba tip 650
- 300 gr faina alba tip 405
- 2 pliculete drojdie uscata
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
- 100 ml lapte
- 550 ml apa
- 5 linguri ulei
Mod de preparare covrigi cu susan si paine de casa:
Intr-o cana cu laptele caldut si zaharul punem drojdia si lasam la dospit timp de 10-15 min. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul. Formam apoi 2 paini sau 4 mai mici cum am facut eu acum, asezam in tava pe o foaie de copt si mai lasam la dospit 30-40 min. Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 min (daca sunt mai mari 40-45 min)
Din aluatul acesta eu am facut 4 painici de aprox 300 gr fiecare si 7 covrigi. Pentru covrigi facem 7 suluri si formam covrigii. Ungem cu apa (daca ii vreti sarati atunci cu apa cu sare) si punem semintele de susan. Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 min.
Mie imi place la paine mai mult coaja decat miezul de aceea acesti covrigi au fost minunati. Si pt ca nu i-am facut sarati am putut sa ii mananc cu miere.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară