Se bea fierbinte cu gandul la sanius, la patinaj, la rezolutii si proiecte, la obraji rosii de frig sau emotie sau doar pentru incalzit suflete si maini tremurande.

M-am ocupat mai intai de bezele. Am pus intr-un vas 3 albusuri cu 6 linguri de zahar si am mixat pana ce spuma s-a intarit si nu cadea cand intorceam vasul cum fundul in sus. Am luat cu lingurita din amestec si am pus in tava acoperita cu hartie de copt. Am pus la cuptorul preincalzit la 110 de grade in jur de o ora. Le-am lasat sa se raceasca incet, in cuptor, cu usa intredeschisa.

Dupa ce am scos bezelele, am incalzit mai intai vreo 200 de ml lapte cu 3 linguri de zahar (anticipam ca o sa-mi placa dulce), amestecand la foc mic. Am adaugat apoi 80 de grame de ciocolata neagra (cu 75% cacao, am avut eu) maruntita putin si am amestecat pana ce s-a topit si s-a format un fel de pasta de consistenta smantanii. La sfarsit, am adaugat si doua boabe de cardamom pisate. Am dat deoparte si am pus bezelele deasupra.

Citeste si:
5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre
5 preparate culinare al căror...

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

Citeste si:
Descoperă paradisul secret al simțurilor cu noua gamă B.U. Hidden...
Descoperă paradisul secret al...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri