Un desert cu adevarat special de servit in seara de Craciun sau in noaptea dintre ani.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pentru macarons:

  • 125 gr faina migdale
  • 125 gr zahar pudra
  • 90 gr albus la temp camerei
  • 110 gr zahar tos
  • 3 linguri apa
  • Colorant (optional)

45 gr albus le amestecam cu faina si zaharul pudra cernute prin sita ,pana devin o pasta , acum adaugam colorantul.
Zaharul tos il amestecam cu apa si il punem pe foc pana fierbe si se transforma in sirop. 45 gr albus le batem cu mixerul pana devin o spuma lejera cam -2 minute apoi adaugam siropul fierbinte si mixam in continuare pana merengul devine lucios si dens. Inca 3 – 4 minute. Peste pasta din faina de migdale adaugam albusurile batute si amestecam cu miscari circulare 50 -60 de miscari , ne asiguram ca amestecam tot, si de pe fundul vasului. Transferam aluatul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt, aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru. Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea min 30 min inainte de a fi bagate la cuptor. Cuptorul il preincalzim la 120- 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 min. Dupa 20 min eu am crescut temp la 130 – 140 grade pt 3-4 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot. Eu am folosit migdale crude pe care le-am macinat cu rasnita pana s-au transformat in faina de migdale. Temp si timpul de coacere difera in functie cuptor , mie mi-au trebuit 2 incercari pt a vedea temperatura optima.

Umplutura:

  • 125 gr crema de branza ( gen philadelphia)
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita apa trandafiri

Topim ciocolata alba pe baie de aburi, apoi crema de branza o amestecam cu un tel impreuna cu laptele si esenta trandafir, la final adaugam ciocolata.

O jumatate de la macarons o decoram cu royal icing: pentru acesta avem nevoie de un albus de ou, pe care il batem cu telul pana se face spuma apoi adaugam intre 150 gr zahar praf si 250 gr zahar si 1 lingura zeama de lamaie , depinde cat de dens vrem sa fie. Pentru a trasa linii fine e nevoie de o consistenta mai densa.Batem cu telul pana devine o pasta omogena. Eu am pus amestecul intr-un pos la care am folosit un dui nr 1 de la Wilton. Daca nu aveti asa ceva, atunci ciupiti foarte putin din capatul unei pungi punem amestecul si ornam. Deasupra am presarat ornamente din zahar.

Pe jumatatea neornata am pus o lingurita plina de crema , deasupra am pus partea ornata. Se pastreaza cateva zile. Enjoy !

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri