Dificultate: redusa
Ingrediente pentru saratele picante:
- 200 gr unt
- 200 gr branza sarata rasa
- 1 ou mare
- 1 praf de copt
- chimen
- 1 praf pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita chilli
- faina cat cuprinde, atata cat sa putem forma o bila de aluat elastic si consistent
Mod de preparare saratele picante:
1. Untul rece se taie marunt si se aseaza intr-un bol incapator.
2. Se adauga branza rasa si oul si se omogenizeaza.
3. Se adauga, pe rand, toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza.
4. La final se incorporeaza faina si se framanta un aluat usor elastic.
5. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece 2 ore.
6. Se incalzeste cuptorul.
7. Se scoate aluatul de la rece si se intinde in foaie groasa de 0,5 cm.
8. Se taie aluatul fasiute si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
9. Optional, saratelele se mai pot unge cu ou batut si apoi se presara chimen (eu insa am sarit peste aceasta etapa, deoarece aveam deja chimen in compozitie)
10. Se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc.
11. Se lasa la racit in tava, dupa care se pot servi. Pofta buna!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.retetelemeledragi.com/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă