Dificultate: redusa
Ingrediente pentru saratele picante:
Șase pași către dieta unui adult sănătos

- 200 gr unt
- 200 gr branza sarata rasa
- 1 ou mare
- 1 praf de copt
- chimen
- 1 praf pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita chilli
- faina cat cuprinde, atata cat sa putem forma o bila de aluat elastic si consistent
Mod de preparare saratele picante:
1. Untul rece se taie marunt si se aseaza intr-un bol incapator.
O gustare dulce pentru Dragobete

2. Se adauga branza rasa si oul si se omogenizeaza.
3. Se adauga, pe rand, toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza.
4. La final se incorporeaza faina si se framanta un aluat usor elastic.
5. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece 2 ore.
6. Se incalzeste cuptorul.
7. Se scoate aluatul de la rece si se intinde in foaie groasa de 0,5 cm.
8. Se taie aluatul fasiute si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
9. Optional, saratelele se mai pot unge cu ou batut si apoi se presara chimen (eu insa am sarit peste aceasta etapa, deoarece aveam deja chimen in compozitie)
10. Se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc.
11. Se lasa la racit in tava, dupa care se pot servi. Pofta buna!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.retetelemeledragi.com/
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?