Rapid si delicios de te lingi pe degete: prajitura cu scortisoara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura rapida cu scortisoara:

  • 200 ml ulei
  • 2 oua
  • curatati de bobite 1/2 baton de vanilie
  • 230 gr lapte
  • 200 gr zahar
  • 375 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 gr zahar brun
  • 3 lingurite scortisoara
  • 100 gr unt

Intr-un vas amestecati ingredientele uscate: zahar, faina, praf de copt, sare.

Intr-un al doilea vas, bateti usor uleiul cu ouale, adaugati vanilia si laptele. Integrati treptat amestecul de faina, pana aveti un aluat omogen.
Intr-un al treilea vas, amestecati zaharul brun cu scortisoara.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt jumatate din cantitatea de aluat si imprastiati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar & scortisoara. Turnati peste restul de aluat si deasupra pudrati restul de zahar & scortisoara.
Topiti apoi untul si scurgeti-l in zig-zag peste prajitura.

Bagati prajitura in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti pentru o jumatate de ora sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura rapida

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura rapida cu scortisoara.