IN ACEST ARTICOL:
Pufoase si delicioase, cupcake-urile facute in casa si preparate cu dragoste le puteti transforma in deserturi inedite, cu care sa va impresionati si rasfatati deopotriva familia si prietenii! Se prepara usor si se decoreaza dupa propria imaginatie!

Comunicat de presa

Timp de pregatire: 35 de minute
Dificultatea retetei: usoara

Ingrediente:
Pentru Blat

  • 150 gr faina
  • 40 gr cacao pudra
  • 1 gr bicarbonat
  • 3 gr praf de copt
  • 1 gr sare
  • 70 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 150 gr lapte condensat Maresi
  • 120 gr zahar pudra

Pentru Crema

  • 100g zahar
  • 2 albusuri
  • 110g unt
  • 2 lingurite de apa

Mod de preparare:

Aluat Cupcake - Incalziti untul si apoi spumati-l cu zaharul, peste care adaugati ouale si laptele condensat Maresi. Intr-un bol separat amestecati faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea, apoi adaugati compozitia aceasta peste cea cu unt si amestecati pana la omogenizarea completa.
Incalziti cuptorul la 180 grade, puneti compozitia in formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceti-le in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor verificati cu ajutorul unei scobitori daca sunt bine coapte si lasati-le la racit.

Crema - Intr-o oala la foc mic se topesc 40g zahar cu o lingura de apa, iar cand ajunge la punctul de fierbere mai asteptati 2-3 minute, apoi stingeti flacara. Zaharul ramas se bate spuma impreuna cu albusurile. Se toarna in fir subtire siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pana cand amestecul se raceste. Cu ajutorul mixerului incorporati untul in bezea, crema de unt fiind gata in cateva minute. Puteti da o culoare foarte frumoasa cremei cu ajutorul unor fructe de padure presate sau frunze de menta incorporate in crema.

Aceasta reteta de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Pofta buna! Sa o savurati cu placere!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri