Sunt deliciosi, condimentati cu cimbru si boia, in crusta crocanta de pesmet si parmezan….yummiii

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecei crocanti la cuptor:

  • 3 dovlecei mici, cam 10 cm fiecare, fara seminte si e important sa fie proaspeti
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr pesmet
  • boia, cimbru, sare , piper

Mod de preparare dovlecei crocanti:

Se poate folosi si unul mai maricel, dar atunci trebuie sa ii scoatem mijlocul cu samburii. Ii taiem in bastonase lungi de 10 cm si subtiri cat degetul mic sau chiar mai subtiri daca va plac mai crocanti . Apoi ii saram, presaram putina boia dulce, ii dam prin faina, ou, si apoi pesmet cu parmezan si cimbru. I-am pus pe hartie cerata in tava de la cuptor, la 220 grade, timp de 15-20 minute. La jumatatea timpului ii intoarcem, apoi din nou in cuptor , pana sunt rumeni. Servim imediat cu sos de iaurt cu usturoi. Pofta buna !

dovlecei crocati

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului In loc de snacksuri, dovlecei crocanti la cuptor.