O reteta excelenta pentru un pranz de weekend.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de hribi cu mamaliga:

  • 400 gr hribi proaspeti sau congelati
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
  • 75 grame bacon
  • condiment : piper sechuan
  • 300 ml smantana grasa
  • cateva fire patrunjel verde
  • 300 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mamaliga:

  • 120 gr faina de porumb
  • 700 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare tocanita de hribi cu mamaliga:

Daca folositi ciuperci congelate atunci trebuie scoase dinainte , pentru a se dezgheta, daca folositi proaspete atunci le spalam rapid sub jet de apa rece. Le taiem bucatele.Prima data calim baconul, eu l-am prajit fara adaos de ulei deoarece era destul de gras, apoi il scoatem din tigaie si il punem pe o farfurie deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in uleiul de masline, in tigaia in care am prajit baconul.Dupa aprox 5 minute adaugam si ciupercile si le lasam cam 5 minute . Adaugam vinul si il lasam sa se evapore. Adaugam cate 100 ml de apa , pe rand pana se evapora, apoi tot asa pana ajungem la ultimii 100 ml apa, adaugam patrunjelul maruntit, nu lasam sa scada de tot sosul, asezonam cu piper, punem zeama de lamaie, amestecam bine si apoi punem smantana. Ciupercile ar trebui sa fie facute, mai lasam doar 2 minute la foc mediu, pana da de cateva ori in clocot. Agaugam baconul si oprim focul, gustam si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Pentru mamaliga punem apa la fiert impreuna cu 2 lingurite rase de sare.Cand fierbe apa adaugam faina de malai incet cate putin si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam la fiert pana devine mai tare, cam 20 minute, o fierbem la foc mediu spre mic, spre final adaugam si parmezanul ras. O punem la racit intr-o tava in care mamaliga sa fie groasa cam de 1,5 cm. Dupa ce s-a racit o taiem cuburi mai mari sau cu o forma rotunda, o stropim cu ulei de masline , si o punem intr-o tigaie grill incinsa sau chiar afara pe un grill cu carbuni pana apar dungile de la grill ,cam 2-3 minute pe o parte. O servim calda, garnisim cu germeni de ceapa. Pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri