Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi coapte cu ananas si scortisoara:
- 175 g zahar
- 2 oua
- 100 g unt topit si racit
- 150 ml lapte batut
- 1 conserva ananas
- 1 lingurita extract de vanilie
- cateva picaturi esenta de rom
- 1 praf sare
- 1 si 1/2 lingurite praf de copt
- 225 g faina
- 75 g zahar tos
- 2 lingurite scortisoara pudra
Mod de preparare gogosi coapte cu ananas si scortisoara:
Incingeti cuptorul la 170 de grade Celsius. Pentru inceput scoateti bucatile de ananas din conserva, scurgeti-le bine, NU aruncati siropul de ananas! Il vom folosi mai tarziu. Puneti bucatile de ananas intr-un blender si pulsati cateva secunde pana ce obtineti bucatele mici de marimea bobului de mazare. Scurgeti de sirop din nou ananasul tocat.
Intr-un castron puneti zaharul, sarea, ouale, laptele batut, untul topit si racit, extractul de vanilie si esenta de rom
Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati din nou. Veti obtine o compozitie ca o smantana groasa. La sfarsit adaugati ananasul tocat si scurs de sirop. Amestecati din nou.
Pentru aceste gogosi la cuptor va trebuie o forma speciala pentru gogosi. Daca ma intrebati de unde am luat-o, va spun ca am comandat-o pe amazon.co.uk. Dar din cate am vazut, se mai gaseste o astfel de forma si pe la noi prin tara sau magazinele romanesti on line.
Ungeti cu ulei forma de copt pentru gogosi si umpleti orificiile cu compozitie. Pentru ca este totusi o treaba mai migaloasa, va sfatuiesc sa umpleti cu compozitie un pos de bucatarie si sa spritati cu el compozitie in tava. Daca nu aveti o astfel de forma pentru gogosi, exista totusi o solutie :). Puteti folosi cu succes o forma de briose in care puneti cate o lingura de compozitie, nu mai mult. Veti obtine niste briose mici, dar fara forma de gogosica :), sa zicem ca sunt cam ca niste prajiturele de tip financiers.
Dati tava la cuptorul incins pentru 15-18 minute pana ce sunt rumene si frumoase. Lasati-le in tava 4-5 minute, dupa care rasturnati tava pe blatul de lucru. Mai lasati-le cateva minute sa se raceasca.
Intr-un castronel amestecati zaharul tos impreuna cu scortisoara. Treceti repede de tot fiecare gogosica prin siropul de la compot , dupa care tavaliti-o prin amestecul de zahar. Nu lasati mai mult de o secunda gogosica in siropul de compot pentru ca va inghiti mult sirop si se va inmuia prea tare!
Le puteti servi atat calde cat si reci.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară