12:10, 12 Octombrie 2014 publicat în Retete culinare30 share-uri

Ceva dulce pe care nu l-am incercat pana acum: gogosi coapte cu ananas si scortisoara, dar pe care il vom incerca negresit.Chiar astazi!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi coapte cu ananas si scortisoara:

  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit si racit
  • 150 ml lapte batut
  • 1 conserva ananas
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 1 praf sare
  • 1 si 1/2 lingurite praf de copt
  • 225 g faina
  • 75 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara pudra

Mod de preparare gogosi coapte cu ananas si scortisoara:

Incingeti cuptorul la 170 de grade Celsius. Pentru inceput scoateti bucatile de ananas din conserva, scurgeti-le bine, NU aruncati siropul de ananas! Il vom folosi mai tarziu. Puneti bucatile de ananas intr-un blender si pulsati cateva secunde pana ce obtineti bucatele mici de marimea bobului de mazare. Scurgeti de sirop din nou ananasul tocat.
Intr-un castron puneti zaharul, sarea, ouale, laptele batut, untul topit si racit, extractul de vanilie si esenta de rom

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...

Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati din nou. Veti obtine o compozitie ca o smantana groasa. La sfarsit adaugati ananasul tocat si scurs de sirop. Amestecati din nou.

Pentru aceste gogosi la cuptor va trebuie o forma speciala pentru gogosi. Daca ma intrebati de unde am luat-o, va spun ca am comandat-o pe amazon.co.uk. Dar din cate am vazut, se mai gaseste o astfel de forma si pe la noi prin tara sau magazinele romanesti on line.

Citeste si:
5+1 Beneficii dovedite ale CEAIULUI Matcha
5+1 Beneficii dovedite ale...

Ungeti cu ulei forma de copt pentru gogosi si umpleti orificiile cu compozitie. Pentru ca este totusi o treaba mai migaloasa, va sfatuiesc sa umpleti cu compozitie un pos de bucatarie si sa spritati cu el compozitie in tava. Daca nu aveti o astfel de forma pentru gogosi, exista totusi o solutie :). Puteti folosi cu succes o forma de briose in care puneti cate o lingura de compozitie, nu mai mult. Veti obtine niste briose mici, dar fara forma de gogosica :), sa zicem ca sunt cam ca niste prajiturele de tip financiers.

Dati tava la cuptorul incins pentru 15-18 minute pana ce sunt rumene si frumoase. Lasati-le in tava 4-5 minute, dupa care rasturnati tava pe blatul de lucru. Mai lasati-le cateva minute sa se raceasca.

Intr-un castronel amestecati zaharul tos impreuna cu scortisoara. Treceti repede de tot fiecare gogosica prin siropul de la compot , dupa care tavaliti-o prin amestecul de zahar. Nu lasati mai mult de o secunda gogosica in siropul de compot pentru ca va inghiti mult sirop si se va inmuia prea tare!

Le puteti servi atat calde cat si reci.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri