Ceva dulce pe care nu l-am incercat pana acum: gogosi coapte cu ananas si scortisoara, dar pe care il vom incerca negresit.Chiar astazi!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi coapte cu ananas si scortisoara:

  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit si racit
  • 150 ml lapte batut
  • 1 conserva ananas
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 1 praf sare
  • 1 si 1/2 lingurite praf de copt
  • 225 g faina
  • 75 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara pudra

Mod de preparare gogosi coapte cu ananas si scortisoara:

Incingeti cuptorul la 170 de grade Celsius. Pentru inceput scoateti bucatile de ananas din conserva, scurgeti-le bine, NU aruncati siropul de ananas! Il vom folosi mai tarziu. Puneti bucatile de ananas intr-un blender si pulsati cateva secunde pana ce obtineti bucatele mici de marimea bobului de mazare. Scurgeti de sirop din nou ananasul tocat.
Intr-un castron puneti zaharul, sarea, ouale, laptele batut, untul topit si racit, extractul de vanilie si esenta de rom

Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati din nou. Veti obtine o compozitie ca o smantana groasa. La sfarsit adaugati ananasul tocat si scurs de sirop. Amestecati din nou.

Pentru aceste gogosi la cuptor va trebuie o forma speciala pentru gogosi. Daca ma intrebati de unde am luat-o, va spun ca am comandat-o pe amazon.co.uk. Dar din cate am vazut, se mai gaseste o astfel de forma si pe la noi prin tara sau magazinele romanesti on line.

Ungeti cu ulei forma de copt pentru gogosi si umpleti orificiile cu compozitie. Pentru ca este totusi o treaba mai migaloasa, va sfatuiesc sa umpleti cu compozitie un pos de bucatarie si sa spritati cu el compozitie in tava. Daca nu aveti o astfel de forma pentru gogosi, exista totusi o solutie :). Puteti folosi cu succes o forma de briose in care puneti cate o lingura de compozitie, nu mai mult. Veti obtine niste briose mici, dar fara forma de gogosica :), sa zicem ca sunt cam ca niste prajiturele de tip financiers.

Dati tava la cuptorul incins pentru 15-18 minute pana ce sunt rumene si frumoase. Lasati-le in tava 4-5 minute, dupa care rasturnati tava pe blatul de lucru. Mai lasati-le cateva minute sa se raceasca.

Intr-un castronel amestecati zaharul tos impreuna cu scortisoara. Treceti repede de tot fiecare gogosica prin siropul de la compot , dupa care tavaliti-o prin amestecul de zahar. Nu lasati mai mult de o secunda gogosica in siropul de compot pentru ca va inghiti mult sirop si se va inmuia prea tare!

gogosi coapte

Le puteti servi atat calde cat si reci.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Gogosi coapte cu ananas si scortisoara.