Este acea perioada a anului in care toamna livreaza cele mai gustoase fructe si legume. Printre care si delicioasele si zemoasele pere. Le poti rontai intre mese, le poti face desert, compot sau dulceturi sau chiar diverse sosuri. Oricum ai decide de prepari perele asigura-te ca rezultatul sa fie cat mai simplu si gustos.

Da-le la cuptor - Pere coapte

Perele au textura care o data ce a fost pusa pe gratar, da ceea ce este mai bun dintr-o para. Taie para pe jumatate, scoate miezul si semintele si pune jumatatile pe gratar sau intr-o tava unsa cu margarina. In scobitura in care erau semintele puneti o lingurita de unt, miere sau zahar brun, scortisoara si stafide. Se lasa la cuptor sa se caramelizeze, cam 20-25 de minute. Savureaza-le alaturi de o lingura de inghetata de vanilie. Daca acesta nu este desertul perfectu, atunci nu stiu ce este!

Sursa foto Shutterstock pere coapte

Fa un sandvis - Sandvis cu pere si unt de arahide

Iti plac jeleurile si untul de arahide? Mda, si noua! Pentru a improspata un pic lucrurile, adauga felii de pere la sandvisul cu unt de arahide si jeleu. Vei avea un sandvis dulce, care iti va asigura energie pentru intreaga zi. Pere poti adauga si in sandvisurile cu branza si prosciutto crudo. Yum!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Sursa foto Shutterstock sandvis cu pere

Fa o salata - Salata cu rucola, pere, nuci si branza de capra

Una dintre cele mai bune salate care contin fructe. Perele sunt perfecte pentru salate, pentru ca se potrivesc in combinatie cu legumele. Cea mai buna salata pe care o poti incerca este cea cu rucola, pere, nuci si branza de capra. Este absolut delicioasa.

Sursa foto Shutterstock salata delicioasa

Fa-le dulceata - Dulceata de pere cu scortisoara si vanilie

Dulceata de pere, amintiri frumoase din copilarie. Pusa in borcane si legate frumos cu dantela, pot constitui un desert pentru iarna sau, de ce nu, un cadou simpatic. Reteta aici

Fa o prajitura cu pere!

Pentru o toamna dulce, incearca una dintre cele 4 retete cu pere: chec cu pere si ciocolata, placinta cu pere, tarta cu pere, muffins cu pere. Retetele le gasesti aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri