Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
- 3 kg de pere
- 50 ml de apa
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 200 gr zahar
- 2 betisoare de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cardamon
- 1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.
Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară