Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
- 3 kg de pere
- 50 ml de apa
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 200 gr zahar
- 2 betisoare de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cardamon
- 1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.
Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.