Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
- 3 kg de pere
- 50 ml de apa
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 200 gr zahar
- 2 betisoare de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cardamon
- 1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.
Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?