Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi pufoase si gustoase:
- 1 kg faina
- 6 galbenusuri
- 500 ml lapte batut sau sana
- un pumn de zahar tos
- un praf de sare
- 35 gr drojdie proaspata
- o lingura lapte dulce
- un praf de sare
- arome (ghimbir,cuisoare,coaja de lamaie)
- 50 gr unt
Mod de preparare gogosi pufoase si gustoase:
Faina se cerne si se aseaza intr-un castron incapator. Se presara peste ea zaharul si aromele. Se bat galbenusurile cu sarea intr-un castron si se toarna in faina. Se face o maia utilizand drojdia, lingura de lapte dulce, caldut si o lingurita de zahar. Se toarna maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce s-au incorporat toate ingredientele, apoi se incalzeste un pic untul si se framanta aluatul din nou turnand cate putin unt peste el. Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora, apoi se infaineaza bine aluatul de lucru si se intinde o foaie cu o grosime de cativa cm, se taie gogosi cu un pahar trecut prin faina si se mai lasa la crescut inca 15 min. Se prajesc in ulei incins si se sevesc cu mare pofta, pudrate cu zahar sau umplute cu ce doriti.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!