Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi pufoase si gustoase:
- 1 kg faina
- 6 galbenusuri
- 500 ml lapte batut sau sana
- un pumn de zahar tos
- un praf de sare
- 35 gr drojdie proaspata
- o lingura lapte dulce
- un praf de sare
- arome (ghimbir,cuisoare,coaja de lamaie)
- 50 gr unt
Mod de preparare gogosi pufoase si gustoase:
Faina se cerne si se aseaza intr-un castron incapator. Se presara peste ea zaharul si aromele. Se bat galbenusurile cu sarea intr-un castron si se toarna in faina. Se face o maia utilizand drojdia, lingura de lapte dulce, caldut si o lingurita de zahar. Se toarna maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce s-au incorporat toate ingredientele, apoi se incalzeste un pic untul si se framanta aluatul din nou turnand cate putin unt peste el. Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora, apoi se infaineaza bine aluatul de lucru si se intinde o foaie cu o grosime de cativa cm, se taie gogosi cu un pahar trecut prin faina si se mai lasa la crescut inca 15 min. Se prajesc in ulei incins si se sevesc cu mare pofta, pudrate cu zahar sau umplute cu ce doriti.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.