Varza kale, leguma vedeta in ultimul timp, incepe sa piarda din popularitate in fata spanacului si a patrunjelului.

Sursa foto Shutterstock cos cu legume

Varza kale a avut momentul ei de celebritate in ultimul an, datorita proprietatilor sale incredibile: este bogata in vitamine (de toate felurile: A, C, E, K), detine rezerve importante de calciu, este o sursa importanta de grasimi bune, ajuta de detoxifierea organismului (lucru pe care il face orice leguma consumata cruda), metine frumusetea pielii si promite tinerete vesnica (am vrea noi!).

Pe langa toate acestea, care pentru multi conteaza foarte putin, varza kale este leguma snobilor din America, care sunt obsedati de hrana sanatoasa. Acestia o consuma la cina, la cele mai sofisticate petreceri, la birou. Daca un restaurant contine varza kale in meniul sau, este considerat cel mai cool loc din oras unde trebuia sa mergi.

Desi contine numai lucruri bune, varza kale este scazuta in carbohidrati, proteine si grasimi, ceea ce inseamna ca nu ofera organismului intregul combustibil de care are nevoie pentru a functiona. Iata o bila neagra pentru varza kale!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Exista totusi si alte alimente mai putin apreciate decat regina kale, cum ar fi fasolea si lintea, care sunt surse mari de energie, nucile care sunt bogate in substante nutrivite, semintele chia care au o concentratie mare de omega 3 si fibre.

In topul celor mai sanatoase legume, varza kale detine locul 14, fiind depasita de urmatoarele leguminoase destul de populare in pietele si gradinile romanilor:

1. Macris

2. Sfecla

3. Spanac

4. Cicoare

5. Salata verde

6. Patrunjel

7. Napi

8. Loboda

9. Andive

10. Arpagic

Foto main articol Shutterstock kale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri