Rosiile uscate sunt grozave. Le puteti folosi pentru paste, sandvisuri, tarte, dar si pe post de garnituri.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rosii uscate:

  • 4 kg rosii ( soi cat mai carnos)
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • oregano uscat

Mod de preparare rosii uscate:

Spalam rosiile, apoi le taiem in jumatate, apoi scoatem miezul cu samburi, le asezam in tava pe hartie cerata ,(mie mi-au iesit 4 tavi, am pus cate 2 tavi o data ) presaram sare peste ele si le coacem cam 5 ore la 95 grade celsius. Le punem in borcane sterilizate, adaugam oregano uscat si apoi le umplem cu ulei de masline. Cu o lingurita le apasam pentru a iesi tot aerul . Punem capacul si le punem in cuptor intr-o tava cu apa de 2 cm, iar sub borcane punem un prosop de bucatatrie si le lasam la 120 grade timp de 30 minute.Apoi le depozitam in camara intr-un loc intunecos si racoros.

rosii uscate

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rosii uscate, in ulei de masline si oregano.