Timp putin pentru prepararea cinei? Incearca acesta reteta de peste cu vinete si anghinare. Este o varianta rapida, diferita de obisnuitele retete de paste si foarte gustoasa.

paste cu vinete

Cum am facut ce-am facut: am mesterit mai intai un sos de rosii din doua cutii de rosii decojite, pe care le-am pus la foc mediu ametite cu putina sare. Cand au inceput sa bolboroseasca, am trecut cu furculita prin rosii sa le maruntesc, am adaugat oregano si cimbru uscate, o lingura mare de bulion si rondele de masline. Am dat deoparte.

In timp ce rosiile erau pe foc, am spalat si curatat o jumatate de vanata pe care am taiat-o apoi cubulete, am taiat marunt o ceapa rosie si 4 catei de usturoi. Am avut un borcan de anghinare, pe care le-am trecut printr-un jet de apa si le-am mai maruntit putin.

Pastele- eu am folosit 300 de grame de fusili-, se pun la fiert in apa cu sare pana ce devin al dente. Se scurg.

Intr-o cratita incapatoare, am pus cateva linguri de ulei de masline si am lasat bucatelele de vinete sa se perpeleasca usor. Dupa ce se inmoaie, dureaza vreo 10 minute (amestecati din cand in cand), am adaugat ceapa, usturoiul, anghinarea si sosul de rosii. Se lasa pe foc cateva minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se toarna pastele peste sosul de legume, amestecand usor. Se adauga 200 de grame de branza rasa (eu am folosit un amestec de feta si branza de vaca), se amesteca usor si se transfera intr-un vas de yenna. Deasupra se rade mozzarella. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15 minute. Dupa aceea, se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute la cuptor.

O reteta propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Paste cu vinete si anghinare.