3 August 2014 publicat în Retete culinare 12 share-uri

Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru panna cotta cu zmeura:

  • 300 ml smanatana pt frisca
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 150 gr zmeura prospata

Mod de preparare panna cotta cu zmeura:

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana , zaharul si batonul de vanilie , de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).

Pentru sosul de zmeura:
150 gr zmeura impreuna cu
3 lingurite zahar si
1 lingurita zeama lamaie le punem la foc mic 4-5minute pana zmeura se sfarma si scade putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste. Pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri