Este vorba de un blat umed cu ciocolata si cirese, copt incet la cuptor, dupa care racit complet, pus ciocolata topita pe deasupra si cirese proaspete.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu ciocolata si cirese:

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 100 g zahar alb
  • 120 g smantana fermentata 20% grasime
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 80 g cacao
  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g ciocolata neagra cu continut 70% cacao
  • 400 g cirese proaspete


pentru topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 15 cirese proaspete cu codite
  • (optional) fistic tocat

Mod de preparare tort cu ciocolata si cirese:

Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti cu unt o forma de tort cu diametrul de 23 de cm, tapetati fundul formei cu hartie de copt. Spalati ciresele, scoateti-le samburii si taiati fiecare cireasa pe jumatate. Lasati-le deoparte

Intr-un castron rezistent de plastic puneti untul si dati castronul la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 20 de secunde, sau pana ce untul se topeste complet. Puteti topi untul separat intr-un ibric pe foc, dar asa veti avea mai multe vase de spalat :). Untul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar topit, caldut. Daca este prea fierbinte, atunci il lasati sa se mai raceasca, testandu-l cu degetul. Adaugati zaharul brun si zaharul alb, amestecati cu ajutorul unui tel.
Adaugati si ouale amestecand incontinuu, dupa care smantana fermentata, uleiul vegetal, extractul de vanilie si esenta de rom.
Incorporati faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea, amestecand usor cu telul. La sfarsit tocati ciocolata neagra in bucatele si adaugati la compozitia rezultata, impreuna cu ciresele tocate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ultimele tendințe în materie de rochii de mireasă pe care trebuie să le cunoști

Turnati compozitia in forma de tort pregatita anterior.

Dati forma la cuptorul incins la 175 grade Celsius si lasati sa se coaca lent timp de 50-60 de minute. Testati blatul cu o scobitoare. Cand infigeti scobitoarea in blat, trebuie sa gasiti pe scobitoare firmituri de blat si ciocolata. Daca observati ca pe scobitoare este o compozitie vascoasa, mai lasati blatul la cuptor inca 10 minute. Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet in forma.
Indepartati inelul formei si asezati blatul pe platoul de servit.

Pentru topping: intr-un ibric mic incalziti smantana lichida, stingeti focul si adaugati ciocolata neagra, lasati ibricul asa pentru 1 minut. Apoi cu ajutorul unui tel mic amestecati energic compozitia pana ce toata ciocolata s-a topit si a capatat un aspect lucios.

Turnati ciocolata direct din ibric peste blatul racit, ajutandu-va de o lingura, astfel incat ciocolata sa curga pe marginile tortului si sa formeze dare. Cat inca ciocolata este usor calduta, asezati ciresele pe tort si presarati fisticul. Cand ciocolata se va raci, ciresele si fisticul vor fi "fixate" in ciocolata. Dati tortul la frigider pentru cel putin 1 ora. Apoi puteti servi.

O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri