O reteta consistenta, de pregatit pentru pranz.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru snitele de vitel in sos de ceapa:

  • 400 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • oregano uscat
  • un pic de chili (doar daca va place mai picant)
  • 2 cani de apa
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei

Garnitura: 250 gr paste fusili

Mod de preparare snitele de vitel in sos de ceapa:

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.
Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)
Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.
Adaugam ceapa tocata marunt, apoi ardeiul tocat si amestecam si lasam sa se caleasca 2-3 minute.
Turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand sau miscand tigaia.
Adaugam daca mai e nevoie un pic de sare si chili. Cand carnea este aproape fiarta adaugam si usturoiul tocat marunt si oregano uscat.
Luam de pe foc cand carnea este fiarta. Daca mai e nevoie mai adaugam intre timp putina apa, dar sa fie fierbinte.

Pastele le fierbem conform isntructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Servim snitelele in ceapa, puse in farfurie peste paste. Iar daca mai avem si muraturi bune de la tara, pranzul este perfect.
Sa aveti pofta!

snitele de vitel

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Snitele de vitel in sos de ceapa.