Un desert delicios cu fructe aromate de sezon. Plecand de la o idee de prajitura veche ce o facea mama cu biscuiti, mere si blat pufos, am facut prajitura aceasta cu biscuiti digestivi, capsuni si un altfel de blat pufos.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu capsuni si biscuiti:

  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • 150 gr biscuiti digestivi
  • 500 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat

Blat:

  • 125 gr unt sau margarina Rama
  • 110 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri gris (aprox 45 gr)
  • 250 gr faina
  • 6 linguri lapte

Pentru pudrat: o lingura zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu capsuni si biscuiti:

Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa. Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.
Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin , rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra. Feliem apoi si servim. Sa aveti pofta si voi cei care incercati prajiturica mea.

O reteta testata si recomandata de blogul ht/timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri