IN ACEST ARTICOL:
Cred ca la toti va place un kebab bun si sanatos, si mie foarte mult, iar azi cred ca m-am apropiat cel mai mult de gustul celui macat prin oras. De aceea am decis sa va impartasesc modul de preparare si ingredientele folosite.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru doner kebab:

  • 2 lipii
  • 2 pulpe superioare
  • o jumatate de rosie taiata felii subtiri
  • salata verde dupa gust
  • ceapa galbena sau rosie taiata felii si desfacuta fasiute
  • un cartof (se poate si fara, dar e putin si e mai mult pentru gust)
  • cativa castraveciori murati taiati feliute
  • un chilli taiat fasii (daca va place putin mai picant)

Pentru sos urmatoarele:

  • 2 linguri de iaurt
  • o lingurita rasa de boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita de curry
  • un catel de usturoi pisat
  • o piscatura de sare, tot atat piper
  • o lingurita de oregano uscat.

Mod de preparare doner kebab:

Prepararea carnii mi se pare cel mai important de zis. Pulpele le curatam si le spalam, apoi le punem la macerat intr-un mix cu urmatoarele: 2 linguri de ulei, un varf de sare si piper, o lingura de boia dulce. Apoi, dupa ce au stat in frigider vreo ora, intr-o tigaie incinsa le asezam cu pielea in jos, iar dupa ce au sfarait cam un minut turnam cam 100-150ml de bere. Asta va face carnea sa fiarba putin si sa o fragezeasca. Pe langa ele punem si cartoful taiat bucatele. totul se face cu tigaia acoperita cu un capac, acest lucru grabeste si intensifica coacerea.
Totul sta la foc mediu timp de vreo 30 de minute, intorcand din cand in cand fiecare pana se ajunge la punctul de rumenire.
Carnea se dezoseaza si se taie bucatele mici, apoi asezonandu-se inca un pic cu un varf de sare, piper si o lingurita de boia dulce. apoi amestecam bine.
Metoda de asamblare e simpla, iar ordinea e cam asta: sos, carne, cartofi, ceapa, chilli, salata, rosii si inca un strop de sos. Se ruleaza si cam atat.

O reteta propusa de blogul foodquicklygood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri