Prajitura cu foi de pandispan, crema aromata si ciocolata

12:05, 30 Mai 2014 publicat în Retete culinare

O prajitura foarte gustoasa, rapida si cremoasa.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi de pandispan:

  • 1 pachet de foi pandispan

Crema :

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri rase de zahar
  • 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
  • 250 g margarina sau unt
  • 4 linguri cu nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 ciocolata alba

Decor:

  • 3 linguri de crema
  • 1 ciocolata neagra

Mod de preparare prajitura cu foi de pandispan:

Citeste si:
Mâini îngrijite și unghii frumoase în cinci pași simpli
Mâini îngrijite și unghii...

Mod de preparare crema :

Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam, ca la mamaliga. Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.
Cand este gata, dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita. Peste crema rece punem untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.
Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa. Oprim 3 linguri de crema pentru decor, iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.
Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita. Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore. Pofta buna !

Pentru a descoperi si alte retete atractive, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri