Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi de pandispan:
- 1 pachet de foi pandispan
Crema :
- 1 litru de lapte
- 5 linguri rase de zahar
- 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
- 250 g margarina sau unt
- 4 linguri cu nuca de cocos
- esenta de vanilie
- 1 ciocolata alba
Decor:
- 3 linguri de crema
- 1 ciocolata neagra
Mod de preparare prajitura cu foi de pandispan:
Mod de preparare crema :
Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam, ca la mamaliga. Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.
Cand este gata, dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita. Peste crema rece punem untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.
Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa. Oprim 3 linguri de crema pentru decor, iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.
Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita. Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.
Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore. Pofta buna !
Pentru a descoperi si alte retete atractive, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară