Desertul de duminica: Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

12:05, 25 Mai 2014 publicat în Retete culinare11 share-uri

Este atat de bun si de fin...nu este deloc complicat, in plus, nu aveti cum sa dati gres cu el! Se prepara foarte simplu, nu se lasa la copt, nu se strica, se taie foarte frumos...din punctul meu de vedere, este checul perfect!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru chec cu ciocolata, cirese si alune de padure:

  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g alune de padure
  • 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
  • 5 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de sare

Pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Citeste si:
Un stil de viață echilibrat și 30 de minute de mișcare pe zi pot...
Un stil de viață echilibrat...

Mod de preparare chec cu ciocolata, cirese si alune de padure:

Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou. Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa. Se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie cremoasa.

Citeste si:
Cum combați eficient depresia
Cum combați eficient depresia

Se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari; se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi. Se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute (cuptorul meu coace foarte repede, asa ca l-am tinut mai putin), se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el. Are un gust superb si o textura tare placuta...

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri