24 Mai 2014 publicat în Retete culinare 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cat de mult imi plac tocanitele astea, nici nu aveti idee! Fie cu carne sau cu legume mereu sunt un succes aceste mancaruri simple. Personal nu duc lipsa carnii din aceast gulyas, mi se pare mai mult decat perfect asa cum e, cu cartofi, legume si condimente aromate. Cu muraturi de casa langa, avem un pranz complet si perfect.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru gulas de cartofi cu legume:

  • 8 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 felie telina
  • ½ dovlecel
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire praz
  • 2 rosii
  • ½ ardei verde
  • ½ ardei rosu
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 7 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 1 cana de apa
  • 1 lingurita si jumatate condiment pentru gulas (sau o lingura de boia de ardei dulce si un pic de praf de chimen si coriandru)
  • patrunjel verde

Mod de preparare gulas de cartofi cu legume:

Inainte de toate curatam si spalam bine legumele.
Punem intr-o cratita sau wok putin ulei si dam la foc. Punem pe rand ceapa, prazul si ardeii taiati rondele/cubulete. Adaugam apoi in timp ce se calesc primele, dovlecelul taiat cubulete, rosiile cubulete si apoi morcovii taiati rondele si telina taiata cubulete. Amestecam si lasam sa se caleasca toata legumele. Practic toata operatiunea aceasta, taiat legume si calit o sa dureze cam 15 min.

Adaugam cartofii taiati cubulete, pasta de gogosari cu rosii, apa, sarea si piperul, inchidem capacul si lasam sa se intreparunda gusturile.
La final, inainte cu vreo 5-10 minute de a opri focul, adaugam condimentul de gulyas iar la final patrunjelul verde tocat.

Este o mancare de legume foarte gustoasa pe care v-o recomand pentru orice zi din saptamana.
Sa aveti pofta!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri