Un mic dejun consistent, care se consuma neaparat cu legume de sezon.

Dificiultate: redusa

Ingrediente necesare pentru painici cu ochiuri de prepelita:

  • o franzela
  • 10-15 oua de prepelita
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura ridiche rosie
  • unt
  • cascaval ras
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare painici cu ochiuri de prepelita:

1. Se taie felii franzela si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt.

2. Se unge fiecare felie cu putin unt si se introduce la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15 minute la rumenit.

3. Intre timp se pregatesc ochiurile intr-o tigaie cu putin ulei. Ochiurile se fac extrem de rapid deoarece sunt mici. Intr-o tigaie mica incap 4-5 ochiuri.

4. Se aseaza cate un ou pe fiecare felie si se presara cu cascaval ras.

5. Se reintroduce la cuptor pentru 5 minute pana cand cascavalul s-a topit putin.

6. Se spala si se curata legumele, iar ceapa se taie marunt si se presara peste painicile proaspat scoase din cuptor.

7. Se servesc cu ridichi, rosii cherry, castraveti proaspeti si cu suc proaspat stors de portocale.

mic dejun cu oua de prepelita

O reteta testata si recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Micul dejun de duminica: Painici cu ochiuri de prepelita.