9 Mai 2014 publicat în Retete culinare 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Daca aveti pofta de ceva dulce-acrisor zilele acestea, tarta cu zmeura si capsuni este exact ce aveti nevoie.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tarta cu zmeura si capsuni:

Aluat tarta:

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb
  • (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala
  • (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare

Mod de preparare aluat de tarta:

- frecam untul cu zaharul si un varf de sare
- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala
- adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Iar pentru umplutura am folosit:

  • 250 gr zmeura
  • 300 gr capsuni
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon

Mod de preparare tarta cu zmeura si capsuni:

Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.
Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.
Turnam umplutura peste aluat si nivelam. Aluatul ramas il intindem si decupam fasii pe care le asezam peste fructe. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 25-30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri