Dupa mesele incarcate de Pasti, organismul nostru are nevoie de o alimentatie mai usoara, mai rapid de digerat, fara grasimi, o alimentatie bazata pe cat mai multe legume. Va propunem sa incepeti cu o ciorba de stevie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de stevie:

  • 1 kg loboda
  • 2 morcovi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura leustean
  • 3 oua
  • 1 litru bors
  • 100 ml smantana-optional
  • sare, piper

Mod de preparare ciorba de stevie:

Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt. Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute, apoi turnati borsul fiert separat. Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet. Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai, ca sa obtineti zdrente de ou. Mai fierbeti inca 10 minute, picurati cativa stropi de ulei , sare, piper, apoi opriti focul.
Adaugati leustean, eventual smantana, la servire.

ciorba de stevie

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De incercat dupa sarbatori: Ciorba olteneasca de loboda.