17 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Traditia noastra, stramoseasca, ne invata, sa avem cozonac pe masa la toate marile sarbatori crestinesti. Bunicile, mamele si din ce in mai rar noi, pregatim cozonaci pufosi pentru masa de Paste sau de Craciun. Daca nu ai fost curioasa sa experimentezi pana acum o reteta de cozonac, din diversele motive, poate acum este momentul. Invata cum se prepai un cozonac pas cu pas:

La cozonacul traditional (dulce, cu tot felul de umpluturi) si la cozonacul pasca se folosesc aceleasi ingrediente de baza.

Ingrediente de trebuinta in reteta de cozonac:

Cantitatile sunt cantarite/ stricte. Cozonacul se pregateste din: 2 Kg de faina (trei nule sau faina alba, speciala pentru cozonac), 12 oua (mari, de gaina, proaspete), un pachetel de drojdie (cca. 25 grame), 600 de grame de zahar tos, 24 de linguri de unt topit, cumparat de la ciobani (pe vremuri de restriste, cand untul era pe cartela, puneam margarina topita/ amestec de margarina topita si ulei de floarea soarelui), cca.1 litru de lapte dulce, fiert si racit, sare grunjoasa.

Ingrediente pentru cozonac

Umplutura pentru cozonac este diferita, dupa preferintele fiecaruia. Daca se face pasca, se foloseste un amestec de branza dulce, smantana, zahar si stafide/ alte fructe confiate. La cozonacul dulce se pune in umplutura nuci, alune de padure, rahat, cacao, seminte de mac, fructe confiate, stafide, etc., in diferite amestecuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

PAS CU PAS: RETETA DE COZONAC

Se face o maia din 4 linguri de faina, cu varf, drojdie, o lingura de zahar si putin lapte dulce, caldut. Laptele dulce incalzit putin, este folosit pentru activarea drojdiei. Se amesteca faina cu drojdia, zaharul si laptele caldut. Maiaua se lasa la crescut. Se observa cu ochiul liber cum creste maiaua in volum.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri