Reteta aceasta de cozonac cu rahat si stafide este una destul de usoara si reusita. Aroma de cozonac ce va invalui casa, impreuna cu gustul dulce si aromat, va va rasplati efortul.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru 1 cozonac mare:

  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 g unt, plus extra pentru uns
  • 200 ml de lapte gras
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie (doua fiole)
  • 4 oua mari, plus 1 pentru uns
  • seminte de mac sau zahar brun pentru decor

Pentru umplutura: 200 g rahat + 100 g stafide pe care le rehidratam in esenta de vanilie sau rom

Pentru doi cozonaci - dublati cantitatile

Mod de preparare cozonac cu stafide si rahat:

Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!! Amestecam bine untul cu zaharul, esenta de vanile si ouale intr-un castron foarte mare. Adaugam faina cernuta, drojdia si un praf de sare, apoi incorporam laptele caldut. Amestecam cu o lingura de lemn, apoi cu mainile unse cu putin ulei. Aluatul va fi foarte lipicios. Dam cu el de peretii castronului pana transpira. Nu mai adaugam faina. Lasam aluatul la crescut in castronul mare, acoperit cu folie de plastic, la loc calduros, cam 2 ore.

Ungem cu unt o forma mare de cozonac. Impartim aluatul in doua si il intidem cu mana pe suprafata de lucru. Umplem fiecare parte, pe toata suprafata, cu rahat taiat cubulete mici si stafide, apoi rulam astfel incat sa obtinem doua suluri. Le impletim si asezam cozonacul in forma.
Lasam sa mai creasca si in forma. Incingem cuptorul cand vedem ca frumuselul nostru este aproape balonat.

Ungem deasupra cu ou batut, presaram mac si dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade. Spor la treaba !

cozonac cu stafide si rahat

Pentru a descoperi si alte retete de Pasti, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert de Pasti: Cozonaci cu stafide si rahat.