IN ACEST ARTICOL:
Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi rapizi, iar gospodinele incep usor-usor, sa stranga retete delicioase pentru masa de Paste. Va prezentam astazi o friptura de curcan cu sos de ciuperci.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu sos de ciuperci:

  • carne de curcan (eu am folosit o pulpa taiata felii)
  • 3 linguri de unt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 200-250 grame de ciuperci tocate si ele in bucati mici
  • 1 ceasca de patrunjel verde tocat
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2/3 cutie de smantana
  • sare/piper

Mod de preparare friptura de curcan cu sos de ciuperci:

Dupa ce am fiert pulpa bine (pentru supa), am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, dupa care am taiat-o in felii.
Le-am condimentat si le-am prajit usor, cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.

Intr-o alta tigaie am topit untul si am adaugat ceapa si ciupercile tocate. Le-am lasat sa se rumeneasca, iar atunci cand au prins culoare, am stins cu vinul.

Dupa ce l-am lasat sa dea o data in clocot, am adaugat si smantana si am lasat sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. La final am adaugat condimentele si l-am servit peste friptura.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri