Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu sos de ciuperci:
- carne de curcan (eu am folosit o pulpa taiata felii)
- 3 linguri de unt
- 2 cepe tocate marunt
- 200-250 grame de ciuperci tocate si ele in bucati mici
- 1 ceasca de patrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin alb sec
- 2/3 cutie de smantana
- sare/piper
Mod de preparare friptura de curcan cu sos de ciuperci:
Dupa ce am fiert pulpa bine (pentru supa), am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, dupa care am taiat-o in felii.
Le-am condimentat si le-am prajit usor, cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.
Intr-o alta tigaie am topit untul si am adaugat ceapa si ciupercile tocate. Le-am lasat sa se rumeneasca, iar atunci cand au prins culoare, am stins cu vinul.
Dupa ce l-am lasat sa dea o data in clocot, am adaugat si smantana si am lasat sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. La final am adaugat condimentele si l-am servit peste friptura.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară