Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu sos de ciuperci:
- carne de curcan (eu am folosit o pulpa taiata felii)
- 3 linguri de unt
- 2 cepe tocate marunt
- 200-250 grame de ciuperci tocate si ele in bucati mici
- 1 ceasca de patrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin alb sec
- 2/3 cutie de smantana
- sare/piper
Mod de preparare friptura de curcan cu sos de ciuperci:
Dupa ce am fiert pulpa bine (pentru supa), am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, dupa care am taiat-o in felii.
Le-am condimentat si le-am prajit usor, cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.
Intr-o alta tigaie am topit untul si am adaugat ceapa si ciupercile tocate. Le-am lasat sa se rumeneasca, iar atunci cand au prins culoare, am stins cu vinul.
Dupa ce l-am lasat sa dea o data in clocot, am adaugat si smantana si am lasat sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. La final am adaugat condimentele si l-am servit peste friptura.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.