Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu sos de ciuperci:
- carne de curcan (eu am folosit o pulpa taiata felii)
- 3 linguri de unt
- 2 cepe tocate marunt
- 200-250 grame de ciuperci tocate si ele in bucati mici
- 1 ceasca de patrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin alb sec
- 2/3 cutie de smantana
- sare/piper
Mod de preparare friptura de curcan cu sos de ciuperci:
Dupa ce am fiert pulpa bine (pentru supa), am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, dupa care am taiat-o in felii.
Le-am condimentat si le-am prajit usor, cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.
Intr-o alta tigaie am topit untul si am adaugat ceapa si ciupercile tocate. Le-am lasat sa se rumeneasca, iar atunci cand au prins culoare, am stins cu vinul.
Dupa ce l-am lasat sa dea o data in clocot, am adaugat si smantana si am lasat sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. La final am adaugat condimentele si l-am servit peste friptura.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân