Cu totii ne gandim din cand in cand la o portie de chipsuri cu sos de branza sau cu sos de rosii, recunoasteti. Dar cum ar fi sa pregatim singuri, la noi acasa. Ar fi...delicios, nu-i asa? Mai ales cand, pe langa cartofi, puteti sa adaugati sfecla si pastarnac.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru homemade chips:

Avem nevoie de 2-3 cartofi, 1 pastarnac, 1 cartof dulce si o sfecla. Toate le-a feliat subtirel de tot robotul, iar eu le-am spalat bine, si apoi le-am zvantat pe prosoape de hartie.

Am incins in ceaun ulei cam de 3-4 cm si am prajit chipsurile cateva minute la foc iute, pana s-au rumenit exact cat trebuie. (Avand in vedere ca iarna nu-i ca vara, iar cartofii nu-s ca sfecla/pastarnacul, am descoprit rapid ca cel mai bine e sa prajesti separat chipsurile de fiecare soi: pastarnacul si cartofii dulci s-au rumenit cel mai repede, cartofii ceva mai incet si sfecla a fost cea mai puturoasa, si, sincer vorbind, de-a dreptul refractara la a se rumeni cum vroiam eu. Next time, no sfecla!). Le-am scos pe farfurii tapetate cu hartie abdorbanta si le-am lasat sa se scurga bine, le-am sarat si, well, le-am infulecat in no time, simtindu-ma din nou copil. Au fost bune!

homemade chips

Aceasta reteta a fost recomandata de www.leblogpiquant.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placere vinovata: homemade chips.