16 Martie 2014 publicat în Retete culinare 3 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

  • 6 oua
  • 200 g ciuperci
  • 150 g porumb dulce
  • 150 g telemea
  • 150 g cascaval (afumat am pus eu)
  • 75 ml smantana dulce
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper
  • marar

Mod de preparare omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

Am taiat ciupercile felii mai mari, le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera. Branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari, cascavalul razatoarea cu ochiuri mici. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida, am adaugat ciupercile calite, apoi porumbul, branza rasa, cateva linguri din cascavalul ras si apoi mararul tocat marunt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri. Am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compozitia in ea, iar deasupra am presarat cascavalul ras. Am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute.

Am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece. Data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri