Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de post cu linte si spanac:
- 200 g linte verde
- 200 g spanac proaspat
- 400 g suc de rosii
- 1 lingurita de curry
- 1 ceapa medie, taiata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare roz de Himalaya
- piper proaspat macinat
- 150 ml iaurt slab
*se poate folosi in post, fara iaurt
Mod de preparare mancare de post cu linte si spanac:
Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, in multa apa. Se arunca apa, si umple o oala cu apa proaspata si se pune lintea la fiert, timp de 30 minute, pana se inmoaie putin, dar structura ramane crocanta – nu vrem sa obtinem un piure, ci o mancare consistenta, cu fibre. Spanacul se spala bine cu multa apa rece. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul, curry-ul si spanacul, care se va inmuia imediat la caldura. Se lasa sa scada lichidul eliminat de spanac, se adauga sucul de rosii si lintea, si se lasa sa fiarba cinci minute. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, si se serveste calda, cu iaurt.
Pentru a descoperi si alte retete vegetariene, vizitati blogul www.blogculegume.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară