IN ACEST ARTICOL:
Chiar daca nu se simte dupa vremea de afara, plantutele stiu ca a venit primavara, asa ca piata s-a umplut din nou de spanac si urzici proaspete. Dupa o perioada atat de mohorata, ar fi fost bine sa avem parte si de o baie de soare, insa in lipsa, ne multumim cu plantutele proaspete pentru a ne regenera organismul.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de post cu linte si spanac:

  • 200 g linte verde
  • 200 g spanac proaspat
  • 400 g suc de rosii
  • 1 lingurita de curry
  • 1 ceapa medie, taiata fin
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare roz de Himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 150 ml iaurt slab

*se poate folosi in post, fara iaurt

Mod de preparare mancare de post cu linte si spanac:

Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, in multa apa. Se arunca apa, si umple o oala cu apa proaspata si se pune lintea la fiert, timp de 30 minute, pana se inmoaie putin, dar structura ramane crocanta – nu vrem sa obtinem un piure, ci o mancare consistenta, cu fibre. Spanacul se spala bine cu multa apa rece. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul, curry-ul si spanacul, care se va inmuia imediat la caldura. Se lasa sa scada lichidul eliminat de spanac, se adauga sucul de rosii si lintea, si se lasa sa fiarba cinci minute. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, si se serveste calda, cu iaurt.

Pentru a descoperi si alte retete vegetariene, vizitati blogul www.blogculegume.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri