Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi de post:
- 500 gr faina neagra de grau
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 80 ml ulei
- 350 ml apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare gogosi de post:
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.
Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si servim. Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei.
Sa aveti pofta!
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă