Racoritor, bun sa impresionezi musafirii veniti in vizita in duminici linistite, cu adieri de vant si tril de pasarele.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tiramisu:

  • 500 gr mascarpone
  • 3 oua (eu am pus 4 mai mici)
  • 150-200 gr zahar brun
  • 1 punga de piscoturi
  • 700 gr visine
  • 1 baton de vanilie (eu am folosit un plic Finesse Bourbon de vanilie)
  • Amaretto

Mod de preparare tiramisu:

Mai intai, inarmati-va cu rabdare ca sa desamburati visinele. Daca aveti aparat special, va invidiez sincer, daca nu, va inmanusati si incepeti. Ganditi acest proces ca pe o practica zen: tre’ sa fii prezent, acolo, ca sa nu risti sa te patezi. Clipele mele de ratacire m-au costat cateva picatele rosii pe bluza verde. Nu faceti ca mine! Stay focused! Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca mascarpone cu galbenusurile si 50 de grame zahar. Albusurile se bat spuma cu inca 50 de grame zahar pana cand trec testul cu vasul intors invers. Se introduc ambele creme la frigider 10-15 minute pana ne ocupam de visine. Se pun visinele la calit cu vanilia bourbon si 50-70 de gr de zahar pentru vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se scot compozitiile de la frigider si se incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone.

Eu am asamblat compozitia asa: am pus un strat de piscoturi (1 piscot in fiecare pahar) taiat in patru si imbatat, in prealabil, cu putin amaretto, am turnat putina crema, am pus o parte din visine, iar crema si am repetat procesul, de data asta punand la inceput doua piscoturi, crema, visine, crema si deasupra am ornat cu bilute de ciocolata.

E mai bun a doua zi pentru ca toate ingredientele sa se imprieteneasca.

Aceasta reteta a fost testata si recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri