Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose cu crema de branza si sos de capsuni:
- 200 grame biscuiti digestivi;
- 2 linguri unt (topit);
- 1-2 linguri miere;
- 1 ou;
- 250 grame mascarpone;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 125 grame zahar (brun);
Pentru sos: 130 grame capsuni, 2-3 linguri de zahar.
Mod de preparare briose cu crema de branza si sos de capsuni:
1. Biscuiti se zdrobesc intr-un blender si se amesteca cu untul topit si mierea.
2. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina, moale.
3. Se adauga esenta de vanilie si oul si se bate in continuare pana la omogenizare.
4. Pentru sos se pun capsunii in blender impreuna cu zaharul si se paseaza.
5. Se pregatesc formele de briose, se adauga cate o lingura de biscuiti zdrobiti si se preseaza bine cu fundul unui pahar.
6. Se adauga cate 2 linguri de crema si apoi cate o lingurita de sos de capsune.
7. Se ia o scobitoare si se amesteca circular crema cu sosul pentru a se obtine efectul spiralat.
8. Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se pot servici reci sau usor caldute cu surplusul de sos de capsune ramas sau cu capsuni proaspeti.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!