Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose cu crema de branza si sos de capsuni:
- 200 grame biscuiti digestivi;
- 2 linguri unt (topit);
- 1-2 linguri miere;
- 1 ou;
- 250 grame mascarpone;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 125 grame zahar (brun);
Pentru sos: 130 grame capsuni, 2-3 linguri de zahar.
Mod de preparare briose cu crema de branza si sos de capsuni:
1. Biscuiti se zdrobesc intr-un blender si se amesteca cu untul topit si mierea.
2. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina, moale.
3. Se adauga esenta de vanilie si oul si se bate in continuare pana la omogenizare.
4. Pentru sos se pun capsunii in blender impreuna cu zaharul si se paseaza.
5. Se pregatesc formele de briose, se adauga cate o lingura de biscuiti zdrobiti si se preseaza bine cu fundul unui pahar.
6. Se adauga cate 2 linguri de crema si apoi cate o lingurita de sos de capsune.
7. Se ia o scobitoare si se amesteca circular crema cu sosul pentru a se obtine efectul spiralat.
8. Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se pot servici reci sau usor caldute cu surplusul de sos de capsune ramas sau cu capsuni proaspeti.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară