Poate ca nu esti neaparat o fana a Dragobetelor, insa o surpriza dulce pentru sotul sau iubitul este intotdeauna una placuta. Iata o reteta de briose deosebit de gustoase cu blat din biscuiti digestivi si crema de mascarpone cu un sos minunat din capsuni.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu crema de branza si sos de capsuni:

  • 200 grame biscuiti digestivi;
  • 2 linguri unt (topit);
  • 1-2 linguri miere;
  • 1 ou;
  • 250 grame mascarpone;
  • 1 lingurita esenta de vanilie;
  • 125 grame zahar (brun);

Pentru sos: 130 grame capsuni, 2-3 linguri de zahar.

Mod de preparare briose cu crema de branza si sos de capsuni:

1. Biscuiti se zdrobesc intr-un blender si se amesteca cu untul topit si mierea.
2. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina, moale.
3. Se adauga esenta de vanilie si oul si se bate in continuare pana la omogenizare.
4. Pentru sos se pun capsunii in blender impreuna cu zaharul si se paseaza.
5. Se pregatesc formele de briose, se adauga cate o lingura de biscuiti zdrobiti si se preseaza bine cu fundul unui pahar.
6. Se adauga cate 2 linguri de crema si apoi cate o lingurita de sos de capsune.
7. Se ia o scobitoare si se amesteca circular crema cu sosul pentru a se obtine efectul spiralat.
8. Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se pot servici reci sau usor caldute cu surplusul de sos de capsune ramas sau cu capsuni proaspeti.

briose cu crema de branza

Aceasta reteta a fost oferita de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De pregatit iubitului tau de Dragobete: Briose cu crema de branza si sos de capsuni.