Bucataria slovaca se remarca prin varietatea bogata de mirodenii care transforma si cel mai banal preparat intr-un deliciu culinar. Si daca mai este si usor de pregatit, atunci aceasta gustare este tot ce ti-ai putea dori atunci cand programul incarcat nu iti permite sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Comunicat de presa

Unul dintre cele mai populare feluri de mancare al slovacilor, clatitele din cartofi sau zemiakove placky, pe graiul dulce slovac, iti vor rasfata papilele gustative de la prima degustare si isi vor castiga un loc de cinste la fiecare masa.

Foto interior si prima pagina: clatite cu cartofi, Shutterstock

Timp de pregatire: 20 de minute

Timp de preparare termica: 35 de minute

Ingrediente

  • 5 – 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 4 – 5 lingurite de faina
  • 100 g Gustul untului Koliba
  • 1 ou
  • Sare si piper dupa gust
  • Cimbru si maghiran dupa gust
  • 200 urda dulce Ricoletka de la Koliba

Mod de preparare

Se dau prin razatoare cartofii si ceapa dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, usturoi pisat, faina, ou, sare si piper dupa gust. Se unge tigaia cu Gustul untului Koliba si cu o lingura se ia din compozitie si se pune in tigaie. Se intinde compozitia si in acelasi timp se apasa usor pentru a se aplatiza.

Clatitele se asezoneaza cu cimbru si maghiran si se servesc cu urda dulce Ricoletka de la Koliba.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dragoste la prima degustare: Clatite din cartofi - zemiakove placky.

Retete culinare similare