Printre cele mai revigorante si mai aromate ceaiuri pe care le-am gustat vreodata. Trei ingrediente care s-au imbinat perfect: coaja de portocale, radacina de ghimbir si frunze de lime. Pentru iubitorii de arome naturale, dar si pentru cei pasionati de mirodenii, acest ceai este ideal pentru ca e foarte aromat, iar combinatia este rezultatul unui ceai potrivit pentru serile reci de iarna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ceai cu coaja de portocale, ghimbir si frunze de lime:

  • coaja de la o portocala
  • 1 lingurita frunze de lime
  • 2 lingurite radacina de ghimbir razuita
  • zahar brun sau miere (optional)

Mod de preparare ceai de coaja de portocala, ghimbir si frunze de lime:

1. Se taie coaja unei portocale si se pune la uscat pe calorifer ori in cuptorul usor incalzit sau recent inchis, sa nu fie supraincalzit. Cel mai indicat este pe calorifer.
2. Se pune apa la fiert si se adauga: coaja de portocale uscata, radacina de ghimbir razuita, si frunzele de lime.
3. Se lasa sa dea in clocot dupa care se mai lasa 5 minute la foc mic.
4. Se serveste cu calda sau rece cu adaos de zahar dupa preferinte.

Si pentru ca vestile bune nu se termina aici, partea buna este ca nici macar nu e nevoie de zahar caci este atat de bine aromata incat zaharul e practic aproape nefolositor in aceasta combinatie. Dar depinde de gustul si preferinta fiecaruia.

ceai de coaja de portocala

Aceasta reteta a fost propusa de blogul culinariadaciana.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ceai cu coaja de portocale, ghimbir si frunze de lime.