Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru aripioare marocane:
- o caserola de aripioare de pui
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita pudra de usturoi
- sare
Pentru sos
- sucul de la o portocala
- 2-3 linguri de melasa
- 2-3 linguri de zahar
- pireu de la 1/2 mango
- putin unt
Mod de preparare aripioare marocane:
Aripioarele le condimentati cu scortisoara, piper, pudra de usturoi si sare, le stropiti putin cu ulei si le dati la cuptor pana se rumenesc.
Cat timp aripioarele sunt in cuptor preparati sosul intr-un vas pana cand se ingroasa suficient sa imbrace lingura - e nevoie de putin timp sa se lege componentele.
Cand sunt gata aripioarele, aruncati-le fierbinti in sosul pregatit si lasati sa se raceasca usor inainte de a le servi.* Cous-cous-ul preparati-l conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am adaugat la el putin praz, ardei rosu, zucchini, frunze de spanac si ciuperci.
La final am presarat peste cateva bobite de rodie, un detaliu foarte revigorant in dulceata aripioarelor.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.