Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure:
- 400 gr biscuiti
- 100 gr nuca macinata
- 3 linguri cacao
- 200 ml lapte
- 100 gr unt (82% grasime)
- 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
- 50 gr ciocolata topita
- 1 sticluta esenta de rom
Jeleu de fructe
- 100 gr mure
- 100 gr afine
- 3 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
Mod de preparare tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure:
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
- cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară