Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentrumancare de orez cu sfecla rosie:
- 1 cana de orez
- 1 sfecla rosie coapta sau fiarta
- 50 ml ulei
- 1 ceapa alba
- sare
- piper
- apa
- cascaval razuit
Mod de preparare orez cu sfecla rosie:
Incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert: sfecla curatata de coaja, spalata, taiata cubulete mici, o fierbeti in apa cu sare timp de 30 minute. Scurgeti de apa, o dati deoparte.
Intro cratita, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati orezul spalat si scurs de apa, adaugati cubuletele de sfecla, acoperiti cu apa si fierbeti mancarea la foc mic, adaugati sare, putina zeama de lamaie. Daca scade apa mai adaugati, insa in momentul in care orezul s-a fiert, mancarea sa aiba consistenta unui pilaf. Se serveste fierbinte, cu cascaval razuit deasupra, piper macinat proaspat si patrunjel verde tocat marunt. Cum la noi ceafa de porc e la rang de cinste, mancarea de orez cu sfecla rosie a stat mandra langa o felie de ceafa fripta la tigaie.
Este o mancare satioasa, nu trebuie acompaniata de niciun fel de salata, pentru ca aceasta reteta aduna garnitura si salata pe aceeasi farfurie. Zeama de lamaie se potriveste tare bine cu dulcele sfeclei pe care o transforma in salata, sfecla coloreaza imbietor orezul si ii intregeste aroma.
Va dau o sugestie: daca postiti, puteti gati acest fel de mancare, insa fara sa presarati cascaval si sa uitati de ceafa de porc.
O reteta recomandata de blogul https://dulcesarat.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară