Un desert delicat care va primi toate laudele.

Dificultate: medie

Ingrediente pentru 24 briose:

  • 400 grame faina alba;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 150 grame ciocolata amaruie (minim 70% cacao);
  • 100 grame unt (de 80% grasime);
  • 2 oua;
  • 2 linguri cacao olandeza;
  • 80 grame zmeura (congelata sau proaspata);
  • 280 grame zahar brun;
  • 120 ml lapte caldut;
  • 135 ml apa calduta;
  • 30 grame ciocolata alba rasa marunt.

Ingrediente pentru glazura:

  • - 180 grame zahar pudra;
  • - 3 albusuri;
  • - 1/4 lingurita cream of tartar;
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • - bomboane pentru decor.

Mod de preparare briose:

1. Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un bol pe bain-marie impreuna cu untul. Se amesteca din cand in cand pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu untul.
2. Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonat de sodiu, sare si cacao.
3. Ouale se bat cu zaharul.
4. Se adauga zmeura si se mixeaza in continuare.
5. Se amesteca ciocolata topita cu compozitia de oua.
6. Se adauga laptele si treptat faina cu cacao.
7. Concomitent se pune cate o lingura de faina si una de apa calduta pana cand se omogenizeaza compozitia.
8. Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se toarna compozitia in forme.
9. Deasupra fiecarei briose se presara cu ciocolata alba rasa.
10. Se introduc in cuptor pentru 20-22 de minute.
11. Dupa ce se racesc, se adauga glazura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Mod de preparare glazura de marshmallow:

1. Albusurile, zaharul si cream of tartar se pun pe baie de aburi si se amesteca.
2. Se amesteca cu un tel pana cand zaharul s-a dizolvat si nu se mai simte intre degete, aproximativ 6-7 minute.
3. Se ia de pe foc si se mixeaza cu viteza medie la inceput, dupa care se mareste treptat viteza, pentru 5-7 minute pana cand spuma formeaza varfuri.
4. Se adauga extractul de vanilie si se mixeaza inca doua minute.
5. Optional se adauga colorant.
6. Cu ajutorul unui arzator, se rumeneste usor spuma.
7. Se decoreaza dupa preferinte.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri