Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu fructe de padure:
Pentru aluat:
- 125 gr faina
- 60 gr cacao
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 75 ciocolata
- 120 ml lapte
- vanilie
- 200 gr fructe de padure
Pentru crema
- 250 gr mascarpone
- 80 gr cacao
- 80 gr zahar pudra
- 240 gr smantana
Mod de preparare tort de ciocolata cu fructe de padure:
1. Amestecati ingredientele uscate intr-un vas. Puneti 2-3 linguri deoparte pentru fructele de padure.
2. Topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu untul. Cand s-a topit complet, luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
3. Incorporati in ciocolata zaharul, ouale si faina amestecata bine cu cacao. La final incorporati si laptele cu vanilia.
4. Scoateti fructele de padure din congelator si pudrati-le cu faina amestecata cu cacao pusa deoparte la pasul 1. Miscati vasul sa fie bine acoperite de faina si apoi adaugati-le in aluat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
5. Turnati aluatul intr-o forma de 24 cm diametru si bagati-l in cuptorul incins la 180 gr. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata.
6. Lasati blatul sa se raceasca.
7. Dupa ce s-a racit blatul, bateti ingredientele de la crema pana la consistenta dorita si ungeti blatul.
8. Optional puteti decora cu ciocolata sau cu fructe de padure proaspete.
O reteta recomandata de blogul https://amainbucatarie.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară