Foto main: Shutterstock cina de craciun, reteta friptura de curcan

 

Deschide masa de Craciun cu cele mai dichisite aperitive. Pe langa sorici, toba si alte preparate din porc, prepara aperitive festive precum chiftelute, piftie, diverse tartine, rulouri de pui.

Aperitiv festiv cu chiftelute

 

Piftie de porc

 

Daca invitatii tocmai au ajuns infrigurati dupa drumul prin zapada, intampinati-i cu o bautura calda. O cana cu ceai fierbinte cu miere si lamaie sau una cu vin fiert cu portocala si scortisoara este exact ceea ce au nevoie!

Vin fiert cu scortisoara

 

Supele si ciorbele calde sunt excelente atunci cand tempeturile de afara sunt extrem de scazute. Puteti opta pentru ciorbe din carne de porc, ciorbe de pui, ciorbe de periosoare sau ciorbe de legume. Optiunile, insa, nu se opresc aici. Daca preferati un meniu mai sanatos si usor de digerat puteti preparat o delicioasa supa de legume.

Ciorba de perisoare

Supa de somon

 

Delicioasele fripturi se afla intotdeauna in centrul atentiei atunci cand pregatim un festin de sarbatoare. Fie ca optati pentru o friptura frageda de porc sau una usoara de pui sau de curcan, acestea vor fi satisface gusturile cele mai pretentioase ale invitatilor.

Friptura de porc in sos de vin rosu cu mere si rozmarin

 

Si, pentru ca orice friptura care se respecta formeaza un peisaj festiv in farfurie alaturi de o garnitura gustoasa, va sugeram sa o preparati din legume proaspete.

Garnitura - Risotto cu mazare

 

Salata de cuscus cu merisoare

 

Pastreaza surpriza festiva pentru finalul cinei. Suprinde-i cu un desert spectaculos, cu o felie de cozonac pufos, o prajitura savuroasa sau o felie de tort cu arome de Craciun.

Cozonac cu rahat

 

Prajitura de ciocolata cu quinoa si sos de portocale