ghid pentru o viaţă împlinită

Supa de somon

O supa fina, cu un gust deosebit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de somon:

  • 1/2 praz (partea alba)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 telina mica
  • 200 gr somon
  • 2 linguri pasta tomate
  • 400 ml apa
  • 400 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • ulei

Mod de preparare supa de somon:

Tocati ceapa, prazul si usturoiul si caliti-le putin in ulei. Adaugati apoi cartofii, telina, apa, pasta de tomate si lasati sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute - pana se inmoaie cartofii.

Adaugati atunci laptele, smantana si somonul, lasand putin pe foc, cat sa mai dea usor in clocot.
Eu am folosit somon de la Ocean Fish, somonul care este in bucata intreaga, nu fasii, pentru a-l putea toca.

supa de somon

Condimentati dupa gust cu sare, piper si la final adaugati si patrunjel verde proaspat.
*aveti grija la sare pentru ca si somonul e usor sarat

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de somon.