Este o reteta foarte raspandita in zona de sud a Chinei, un fel de mancare delicios pregatit de bucatarii chinezi cu mare grija si rabdare. Specific acestei retete este sosul care compune marinada pentru carne, un sos inchis la culoare, dulce usor picant si foarte aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru costite chinezesti de porc:

  • 4 costite de porc

Pentru marinada:

  • 5 lingurite de miere
  • 4 linguri sos de soia light
  • 4 linguri de sos de soia dark
  • 2 lingurite sos hoisin
  • 2 lingurite de sos de prune
  • 1 lingurita amestec chinezesc 5 spice
  • 2 lingurite vin de orez
  • 1 lingurita piper alb
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 catei de usturoi pisati

Mod de preparare costite chinezesti de porc:

Amestecam bine de tot toate ingredientele pentru marinada, adaugand uleiul de susan si usturoiul la sfarsit. Acest tip de marinada se poate folosi cu succes si la carne de pui, in special pulpe si aripi. Condimentul 5 spice este un amestec de scortisoara, fenicul, turmenic, anason stelat, coaja de portocala si se gaseste la orice supermarket chinezesc sau in supermarket-urile obisnuite. Sau il puteti face singuri acasa daca aveti toate ingredientele. Vom obtine un sos inchis la culoare si destul de gros.

Luam costitele de porc si le ungem bine pe toate partile cu acest sos, dupa care le lasam la marinat. Marinam costitele in acest sos pentru 5 ore, sau peste noapte, lasandu-le la frigider. Cel mai bine este sa le punem intr-o punguta tip ziplock. Din cand in cand mai putem sa agitam punga pentru ca sosul sa patrunda foarte bine in carnitza de pe costite.

Scoatem costitele din marinada si le punem pe gratarul incins. Dupa 15 minute intoarcem costitele pe cealalta parte avand grija sa le ungem mereu cu sosul ramas. Vom repeta operatiunea pana ce terminam tot sosul. In total, va dura cam 1 ora.

Scoatem costitele pe un platou, ne minunam de opera noastra de arta, chemam si pe cei ai casei, prieteni, rude si ce mai avem. Chemam si vecinii daca nu au aparut deja si le servim alaturi de sos de soia amestecat cu usturoi pisat si ceapa verde.

costite chinezesti de porc

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Costite chinezesti de porc.