Supa chinezeasca iute acrisoara, cunoscuta si sub numele de hot and sour soup, este o supa bogata si consistenta. Aroma iute este data de piperul alb, iar gustul acrisor este dat de otetul de vin. Culoarea specifica supei este roscata usor spre maroniu, datorita sosurilor de soia light si dark. Exista mai multe variante ale acestei supe, deci condimentele pot varia, insa piperul alb si otetul de vin sunt ingrediente de baza ale acestui deliciu. Exista de asemenea si varianta fara carne si fara ou, deci puteti transforma cu succes aceasta supa intr-o masa de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa chinezeasca iute acrisoara:

  • 150 g carne de porc sau pui
  • 100 g branza soia (toufu)
  • 50 g muguri bambus
  • 4 ciuperci negre, uscate
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 ou batut
  • 300 ml supa de pui
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite sos de soia light
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • 2 lingurite otet de vin
  • 1 lingurita vin de orez
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare supa chinezeasca iute acrisoara:

Pentru inceput punem ciupercile la hidratat intr-o cana cu apa calda si le vom lasa pentru 30 de minute. Dupa ce s-au rehidratat, aruncam piciorusul ciupercilor caci este lemnos si nu se poate consuma, taiem ciupercile feliute,

Apa in care au stat ciupercile NU o aruncam, ci o amestecam cu supa de pui, punem lichidul obtinut intr-o oala si punem pe foc sa fiarba impreuna cu bucatile de carne taiate fasii (eu am pus carne de pui). Dupa ce carnea a fiert, o scoatem din oala si o punem deoparte. Punem in oala bucata de ghimbir pentru a aromatiza supa, mai lasam sa fiarba, dupa care scoatem ghimbirul si il aruncam. Punem pe rand in supa branza toufu taiata bucati. Bucatile de muguri de bambus taiate fasii (eu am folosit lamele de bambus), carnea de pui fiarta si ciupercile, mai lasam sa se fiarba toate pana se imbina gusturile, dupa care adaugam sosurile, vinul de orez uleiul si otetul, condimentam cu sare, zahar si piper alb. Dizolvam amidonul in cateva lingurite de apa rece si il adaugam la supa. Lasam cateva secunde sa fiarba pana se ingroasa supa, dupa care adaugam in fir subtire oul batut. Stingem focul si punem supa in boluri individuale
garnisim cu ceapa verde si ne bucuram papilele gustative. Are un gust unic datorita piperului alb, iar culoarea ei este minunata

Este delicioasa!

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi si alte retete chinezesti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri