Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gratin de broccoli:
- 1 inflorescenta de broccoli mai mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 400 ml lapte
- 1 lingura unt (ulei) pt sos
- 1 lingura unt pt tava
- aprox. 1 cana cascaval ras (parmezan)
- sare, piper
- 1 varf de cutit cu nucsoara
Mod de preparare gratin de broccoli:
Broccoli se fierbe 3-4 minute in apa cu putina sare. Se pune intr-o strecuratoare, se clateste cu apa rece
si se lasa sa se scurga bine. Intr-o tigaie se topeste untul si se rumeneste usor usturoiul zdrobit. Se adauga faina si se amesteca bine, cu telul in forma de para, evitand formarea cocoloaselor. Se adauga laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce se formeaza un sos omogen, legat. Sosul bechamel obtinut se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se aseaza broccoli intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna sosul bechamel acoperind bine toate colturile. Deasupra se presara restul cantitatii de cascaval ras. Gratin de broccoli se coace in cuptorul incins la 190 de grade, timp de 15-20 minute sau pana ce se rumeneste frumos cascavalul.
Se serveste cald.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară